Vejledning: Nytårsmenu 2023

Kære kunde.
Tak fordi du valgte vores nytårsmenu. Vi har gjort det så nemt for
jer som muligt, så I bare skal nyde aftenen.

Forret

Tapasplatte (platten tages ud af transportbakken)
Tilberedning

Én tapasplatte er beregnet til to personer, og er lige til at stille på bordet.

Landbrødet er forbagt, og skal bages færdigt i ovnen i ca. 20 minutter på 180 C varmluft.
Bag gerne brødet senest en time inden spisningen

Falafler og dadler i svøb varmes i ovnen i 810 minutter på 180 C varmluft.

Hovedret

Start med at tænde ovnen på 190 C varmluft (gælder også for ovne med over- og undervarme)
Oksemørbrad eller laksesteak
Tilberedning

Oksemørbraden tempereres i vacumposen i ca. to timer inden tilberedningen.
Inden tilberedningen drysses mørbraden let med salt og steges i ovnen på 190 C grader
varmluft i ca. 1520 minutter. Ønskes kødet mere gennemstegt, steges det i ca. 2025
minutter. Efter stegningen tages kødet ud af ovnen, hvor det skal trække

i ca. 1015 minutter, før det skæres.

BEMÆRK: Der kan være stor forskel på, hvordan ovne varmer, og hvor meget der
er i ovnen på én gang. Du kan med god fordel bruge et stegetermometer.

Rosastegt: 5055 grader eller gennemstegt: 6568 grader.

Laksesteaken skal smøres med det medfølgedne grøn pesto og drysses med lidt salt, hvorefter den
kommes i et fad med lidt fedtstof eller bagepapir.

Laksen bages færdigt i ovnen i ca. 15 18 minutter på 190 C grader varmluft.

Ligesom med mørbraden, stilles laksen (tildækket) til at trække

i ca. 1015 minutter inden spisning.

Stil gulerødderne i foliebakken i ovnen og rist dem i ca. 15 minutter (dette kan gøres sammen med oksemørbraden/laksen). Gulerødder rystes når halvdelen af tilberedningstiden er gået.

Lad ovnen stå på 190 C grader varmluft og varm det sidste:

  • Pommes Rösti varmes i ovnen ca. 15 minutter.
  • Grøntsags Quiche varmes i ovnen ca. 1518 minutter.
  • Sauce Bordelaise opvarmes i en gryde.
Anretning på stor tallerken

Anret 2 stk. Pomme Rösti på tallerkenen og læg 1 stk. Quiche ved siden af.
Skær to skiver mørbrad i ca. ½ cm tykkelse eller én tyk skive og placer kødet midt

på tallerken, eller hvor du synes det ser mest indbydende ud.

Pynt tallerken med de frisk ristede gulerødder og råsyltet tyttebær.

Tip: varm gerne tallerkenen til hovedretten inden anretning!


Hvis der er overskydende kød og garniture, kan der evt. serveres på fad til 2. gang.

Bemærk at der er 3 stk. Gratin pr. person.

Dessert

Chokolade/pæretærte.
Serveret med creme fraiche og et strejf af vilde skov bær glace.

Anret chokolade/pære midt på tallerken.  Pynt desserten med en ske creme fraiche og lidt skovbær glace.

Til kaffen

Kransekagestykker og frugt er lige til at stille på bordet.

I ønskes en fantastisk aften og godt nytår!!

SKÅL!

Kontakt os

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte os. Udfyld blot formularen og så vil vi vende tilbage til dig snarest.

Trin 1 af 2

Se vores jule og nytårs menu